Restorana gələn qonaqlar ilk olaraq qoxu, görüntü və səs kimi amillərə fikir verirlər. Doğru seçilmiş qoxu restoranın atmosferini tamamlaya və yeməyi daha da dadlandıra bilər. Nə üçün restoranınızda professional qoxulandırma olmalıdır?
Professional qoxular restoranlara bir neçə faydalı üstünlüklər qata bilər. Bu səbəblərdən dolayı kafe və ya restoranınızda professional qoxunu seçməlisiniz.
Yemək təcrübəsini artırmaq
Düzgün seçilmiş qoxu restoranın ümumi atmosferini və yeməkdən alınan həzzi maksimuma çatdıra bilər. Xüsusən də spesifik yeməkləri dəstəkləyən qoxular qonaqların yeməkləri daha çox bəyənmələrinə gətirib çıxaracaq.
İlk təəssüratı gücləndirmək
Restoranların qonaqları, adətən, qoxu, görüntü və təmizlik kimi faktorlar əsasında ilk təəssüratlarını formalaşdırırlar. Xoş qoxu müştərilərinizdə müsbət təəssürat yaradacaq.
Niyə bizə müraciət etməlisiz?


Güclü marka olmaq
Restoranlar xüsusi qoxu yaradaraq digər rəqiblərindən fərqlənə bilərlər. Məsələn, kofeşopları qəhvə qoxusu ilə, dəniz məhsulları restoranlarını təzə dəniz qoxusu ilə əlaqələndirmək olar.
Müştəri məmnuniyyətini artırmaq
Professional qoxular restoranın müştərilərinın məmnunluğunu artıra bilər. Rahatladıcı və iştahaaçan qoxular qonaqların yeməkdən daha çox həzz almaqlarınə təmin edəcək.
Təmizliyi göstərmək
Təmiz və xoş qoxular müştərilərə məkanın təmiz və cəzbedici olduğu düşüncəsini gücləndirə bilər. Bu faktor müştərilərin restorana daha çox güvənmələri ilə nəticələnəcək.
Məkanın profilini seçmək
Professional qoxular restoranın tərzini müəyyən etməkdə effektiv üsuldur. Ədviyyatlı qoxular Asiya mətbəxini, göyərti və sitrus qoxuları Cənubi Avropa ölkələrinin mətbəxini xatırlada bilər.
Professional qoxuların restoranın konseptinə və hədəf kütləsinə uyğun olması mütləq gözlənilməlidir. Müştərilərin qoxu mövzusunda həssaslıqları nəzərə alınmalıdır, çünki həddən çox vurulmuş və ya yanlış seçilmiş qoxular əks-təsir yarada bilər. Bu səbəblə restoranınıza qoxu seçərkən qoxu mütəxəssisimiz ilə danışmağınızı tövsiyə edirik.
